- 1 kostka droždí (42g)
- 2 hrnky hrubé špaldové mouky
- 1 hrnku bílé mouky (polohrubé)
- 1 hrnek vlažné vody
- 2 PL fruktózy + 2 PL Glukopuru
- 1 - 3 lžičky soli
Vymíchat těsto, nemělo by lepit, když lepí, přidat trochu mouky. Nechat vykynout (min. 1 hodinu).
Po vykynutí na pomoučeném vále udělat placku a plnit nápní:
- 1 hrnek mletého máku
- 1 hrnku kokosu
- cukr dle chuti
- 1 lžičky mleté skořice
smíchat + přidat vodu nebo mléko – tolik, aby vznikla hustá kaše
Kaši natřít na placku a stočit jako štrůdl. Peče se v bábovkové nebo jiné formě vyložené alobalem nebo peč.papírem asi 3 hodiny při 160 C.