Ingredience: |
150g pohankové mouky
50g másla150g celozrné pšeničné mouky 2 vejce 1/2 l podmáslí 1 chemicky neošetřený citrón 1 lžíce třtinového cukru 2 lžičky prášku do pečiva špetka soli olej nebo přepuštěné máslo třtinový cukr na posypání ovoce na zdobení |
Postup přípravy: | Máslo na mírném ohni rozpustíme.Vejce rozklepeme a oddělíme žloutek od bílku.Podmáslí rozmícháme se žloutky a rozpuštěným máslem. Citron omyjeme a ostrouháme z poloviny kůru .V míse smícháme pohankovou a celozrnou mouku,cukr , prášek do pečiva,sůl a citronovou kůru. Podmáslovou směs zašleháme šlehačem do směsi s pohankou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme. Pečící plochy vaflovače potřeme tukem, nalijeme asi 1a1/2 lžíce těsta, uhladíme zavřeme a pečeme asi 3-4 minuty. Můžeme posypat cukrem a zdobit ovocem. |